scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

A1 Team Groot-Brittannië en Arden uit elkaar

Gepubliceerd op 07 april 2006 door

Het afgelopen seizoen heeft A1 Team Groot-Brittannië gebruik gemaakt van de diensten van het in de GP2 klasse succesvolle Arden International. Voor het tweede A1GP seizoen gaat Groot-Brittannië op zoek naar een andere partner om mee op jacht te gaan naar de titel. Hoewel Groot-Brittannië als derde eindigde in de eindstand wisten noch Robbie Kerr of Darren Manning een race te winnen.

Teambaas John Surtees heeft Arden nu aan de kant gezet en zet een nieuw team op dat zich alleen maar bezig zal houden met A1GP. Hij denkt dat A1GP laag op het prioriteiten lijstje stond van Arden in vergelijking met hun GP2 team.

Op de vraag of hij teleurgesteld is in Arden dit seizoen, antwoordt Surtees:
"Ja. Helaas heeft A1GP weinig overeenkomsten met GP2 en dat is niet wat ik mij had voorgesteld. We dachten echt voor de titel te kunnen gaan dit jaar. Alle ingrediënten om races te winnen waren aanwezig. Toen ik met een voorstel voor de licentie houders moest komen, ben ik voor de zekerheid met Arden in zee gegaan. Vanzelfsprekend denkende dat hun lange ervaring met Formule 3000 een goede basis voor het team zou vormen. De A1GP bolide is tenslotte een doorontwikkeling van de F3000 auto."


Christian Horner en John Surtees voor de aanvang van het seizoen

Ook Christian Horner, die behalve teambaas van het Formule 1 team Red Bull Racing ook nog eigenaar van Arden is, krijgt kritiek te verduren. "Na de overeenkomst met Christian Horner kreeg hij een hoop andere verantwoordelijkheden erbij en het is zoals met alles: met zoveel ballen in de lucht zul je goed moeten kunnen jongleren."
Surtees is tevreden met het personeel dat niet van Arden afkomstig is en dat gedurende het seizoen aangetrokken is: "Het meeste personeel dat ik heb aangenomen speciaal voor A1GP heeft, in tegenstelling tot de vaste mensen van Arden, goed werk afgeleverd."

Ondanks al deze harde woorden, die niets aan duidelijkheid te wensen over laten, ontkent de team manager van Arden, Will Hunt, dat ze op de hoogte zijn gebracht van het feit dat ze niet langer de auto van A1 Team Groot-Brittannië zullen ondersteunen.
"Arden heeft het goed gedaan door als derde in het kampioenschap te eindigen met de rijders die beschikbaar waren. Darren Manning heeft in China laten zien dat de auto snel was. Ik ben er zeker van dat Arden volgend A1GP seizoen weer betrokken zal zijn bij een van de topteams."

Niels Hendrix