Het wordt in ieder geval een leerzaam weekend voor Stahl: "Natuurlijk heb ik de Formule 1 race in China op TV bekeken en ik heb al een paar rondjes op het circuit gereden op de Playstation. "> Schumi III naar A1GP Team Duitsland - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Schumi III naar A1GP Team Duitsland

Gepubliceerd op 27 maart 2006 door

De in Bonn geboren coureur Sebastian Stahl zal tijdens het laatste A1GP weekend in China zijn debuut maken. Na Timo Scheider en Adrian Sutil is hij de derde coureur die voor Team Duitsland gaat rijden.
Sebastian Stahl dankt zijn bijnaam 'Schumi III' aan het feit dat hij de stiefbroer is van Michael en Ralf Schumacher. Zijn moeder is namelijk de partner van Rolf Schumacher, de vader van de twee Formule 1 coureurs.

"Ik heb geen probleem met die bijnaam", aldus Sebastian Stahl. "Hoewel ik er tijdens races geen enkel profijt van heb. Uiteindelijk ben ik degene die zichzelf bewijzen moet."
Het wordt in ieder geval een leerzaam weekend voor Stahl: "Natuurlijk heb ik de Formule 1 race in China op TV bekeken en ik heb al een paar rondjes op het circuit gereden op de Playstation. Toch is alles nieuw voor me, de serie, de auto en het circuit. Er zijn heel wat namen van kaliber in de A1GP serie, waaronder coureurs met Formule 1 ervaring. Mijn doel is om beide races uit te rijden en zo ver naar voren als mogelijk is."


Schumi III en Schumi I

De licentiehouder van het Duitse team, Willi Weber, die de manager van o.a. Michael Schumacher en Timo Scheider is, voegt daar nog het volgende aan toe: "Sebastian krijgt een grote kans in een internationale race serie. We verwachten echt niet dat hij tijdens zijn eerste kennismaking beter gaat scoren dan onze tweede plaats in Laguna Seca. Wel willen we graag op een respectabele plaats finishen in ons debuut seizoen in de A1GP serie. Ik ben ervan overtuigd dat Sebastian ons daarbij kan helpen."

Niels Hendrix