"> Frankrijk vs. Zwitserland - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Frankrijk vs. Zwitserland

Gepubliceerd op 09 maart 2006 door

Met alleen nog de A1GP weekenden in de Verenigde Staten en China te gaan, staat Team Frankrijk er bijzonder goed voor in de strijd om het kampioenschap van de A1GP. Met 153 punten hebben ze een voorsprong van 32 punten op Team Zwitserland.

Op Laguna Seca zal Nicolas Lapierre weer in actie komen voor Frankrijk: "Tot nu toe heb ik Laguna Seca alleen op TV gezien. Maar sinds het verlaten van Monterrey ben ik me mentaal aan het voorbereiden om er te rijden. Het ziet eruit als een amuserend maar lichamelijk zwaar circuit dat tegen de klok ingaat. Ik voel me in elk geval erg sterk en fit en heb aan mijn nekspieren gewerkt dus dat zou geen probleem moeten zijn. Het is een belangrijk weekend voor het team en ik wil erg graag beide races en het kampioenschap winnen. Ik ben klaar voor de uitdaging."

De vervanger van Neel Jani, Giorgio Mondini, heeft de zware taak gekregen om Lapierre daarvan te weerhouden: "Ik zal al op maandag aankomen in San Francisco om te kunnen acclimatiseren. Ik ben vastbesloten om mijn jetlag in een recordtijd te overwinnen. Het is een hele eer om mijn land te mogen vertegenwoordigen in een nieuwe serie en ik ben er trots op dat we op een mooie tweede plaats staan in het kampioenschap met de kans om het te winnen." Giorgio Mondini, die pas een paar ronden gereden heeft in een A1GP auto, tijdens een test op Paul Ricard afgelopen zomer, zegt er alles aan te zullen doen om kans te houden op het kampioenschap. "Als voorbereiding heb ik erg hard getraind, in het bijzonder op wat een circuit dat tegen de klok ingaat van je eist. Ik ben geconcentreerd, ontspannen en fit, dus ik ben vol vertrouwen over dit weekend."

Mocht Team Frankrijk tijdens de sprint race op Laguna Seca één punt meer scoren dan Team Zwitserland, dan is Frankrijk niet meer in te halen. Zwitserland zal gedurende het weekend tenminste twaalf punten in moeten lopen op Frankrijk om aanspraak te kunnen blijven maken op de titel. Die eerste titel van het A1 Grand Prix kampioenschap gaat vergezeld van de "World Cup of Motorsport Trophy" en een cheque van maar liefst 1 miljoen dollar. De inzet is dus hoog op Laguna Seca.

Niels Hendrix