scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max Verstappen: 1e plek

Gepubliceerd op 27 februari 2006 door Jo Vleugels

Max reed afgelopen weekend in Genk de eerst kart wedstrijd van dit jaar. Ook in 2006 strijdt Max mee bij de mini juniors in de VAS serie.
Door drie manches te winnen, pakte Max meteen een eerste plek. Natuurlijk was de vreugde groot bij Max én bij zijn vader. Het betekent een dubbel podium voor Verstappen. Men kan dus rustig van een pracht weekend spreken.
De komende wedstrijden voor Max zijn op 19 maart, 23 april, 7 mei, 28 mei, 25 juni en 15 oktober.
Max zal nog even in deze klasse moeten rijden omdat de eerstvolgende klasse pas openstaat voor een minimum leeftijd van 11 jaar.
De wedstrijden worden gevormd door drie manches van 10 minuten en twee ronden, dus best een pittige hap voor een jonge coureur!


Max tijdens de eerste wedstrijd in 2006


Bij de mini juniors wordt gereden met 60 cc Comer motoren. De kart moet totaal minimaal 100 kg wegen inclusief coureur. Het is een vrij homogene klasse, waar veel is voorgeschreven, zoals het verplicht monteren van Vega slicks. Daarbij is ook het type en de maat voorgeschreven. Heel erg veel snelheid is dus in het materiaal niet te halen, wel uiteraard in de afstelling.
Max heeft nog altijd ontzettend veel plezier in het karten en we zullen dan ook regelmatig over zijn vorderingen berichten!

Jo Vleugels