"We hebben in de eerste helft van het seizoen teveel punten laten liggen om nog voor het kampioenschap mee te doen", zegt Jos. "Maar er zijn nog genoeg punten te halen in de laatste drie Grand Prix'. Ik wil elke Grand Prix zo hoog mogelijk eindigen en dan zie ik wel waar ik aan het eind van het seizoen sta." De laatste A1GP race van dit seizoen vindt plaats in Shanghai, China, op 2 april. En dan?"> Geen DTM voor Jos Verstappen in 2006 - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Geen DTM voor Jos Verstappen in 2006

Gepubliceerd op 20 februari 2006 door John ter Meer

Morgen vertrekt Jos Verstappen naar Mexico om daar komend weekend op het circuit van Monterrey een hopelijk succesvolle Grand Prix af te werken. Met nog drie races voor de boeg, en een zesde plek in de tussenstand, zit er nog een eindplek op het podium in. Maar Jos is reëel: "Geen kampioenschap helaas, en aan de eindstand denk ik niet. Ik leef van race naar race."

"We hebben in de eerste helft van het seizoen teveel punten laten liggen om nog voor het kampioenschap mee te doen", zegt Jos. "Maar er zijn nog genoeg punten te halen in de laatste drie Grand Prix'. Ik wil elke Grand Prix zo hoog mogelijk eindigen en dan zie ik wel waar ik aan het eind van het seizoen sta." De laatste A1GP race van dit seizoen vindt plaats in Shanghai, China, op 2 april. En dan?Er waren contacten met DTM teams maar een vervolg in de A1 met het Nederlands team lijkt ook logisch. "DTM is voor dit jaar definitief van de baan", aldus Jos. "Dat wil niet zeggen dat dat voor de toekomst ook geldt, maar een aantrekkelijke uitgangspositie in een goede auto zat er gewoon niet in. En ik wil perspectief hebben, bij een team waarbij je de kans hebt om voorin te rijden. Dat konden ze me niet bieden voor dit jaar. Maar misschien wel in 2007, dus ik laat het nog niet los."

En een vervolg in de A1? Daar heeft Jos wel oren naar. "Ik heb het uitstekend naar mijn zin. Dus wat mij betreft plakken we er nog een seizoen aan vast. We moeten hiervoor nog in gesprek maar het uitgangspunt is dat de interesse wederzijds is. We zijn met het team op de goede weg, iedereen raakt beter op elkaar ingespeeld. Dat biedt perspectief, niet alleen voor de laatste drie races, maar ook voor het nieuwe seizoen. Ik heb er veel zin in."

Het Monterrey circuit is voor Jos onbekend asfalt. "Ik heb er nooit gereden maar het maakt me niet uit. Dat is dit seizoen wel vaker aan de orde geweest. Ik zie het woensdag allemaal wel, als ik een rondje over de baan ga lopen. Veel inhaalmogelijkheden daar? Ach, als ze er niet waren dan creëer ik die voor mezelf toch wel." Kijk, dat horen (en zien) we graag!

John ter Meer