scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos blij verrast met fans Schiphol

Gepubliceerd op 31 januari 2006 door John ter Meer

Met een auto- en vliegreis van in totaal 22 uur achter de kiezen, vanuit Johannesburg via Londen, kwam Jos Verstappen dinsdagochtend op Schiphol aan. In de ontvangsthal wachtte hem een verrassing, zijn vrouw Sophie stond hem -in oranje- met een grote bos bloemen op te wachten. Maar zij niet alleen; een dertigtal fans hadden de moeite genomen om naar onze nationale luchthaven af te reizen om hun held op gepaste wijze te verwelkomen.


Oranje uitgedoste fans op Schiphol. Jos (links) vindt het allemaal prachtig. Rechts achterin Sophie Verstappen. (foto: Bas Kaligis, RaceXpress)

Enigszins beduusd liet Jos alles over zich heenkomen, moe als hij was van het enerverende raceweekend in Zuid-Afrika waarbij hij zelf voor het nodige vuurwerk zorgde door de hoofdrace in de laatste ronde te winnen. Daaroverheen kwam nog eens de terugreis met de nodige problemen. "Het had nog niet veel gescheeld of ik had gisterenavond weer een vlucht moeten laten lopen. Ze hadden me onder een verkeerde naam ingecheckt. Gelukkig ging het nog nét goed", aldus Jos die zijn moeheid snel vergat door het enthousiasme van de fans op Schiphol. "Echt geweldig, deze ontvangst. Ik wist van niks. Sohpie heeft me ook te pakken, ik had geen idee dat ze hier zou staan." Jos nam ruimschoots de tijd om handtekeningen uit de delen en met de fans op de foto te gaan.


Jos bij aankomst met een tevreden blik


Jos was dé smaakmaker van de GP van Zuid-Afrika, zoveel is zeker. De sprintrace eindigde vlak vóór de finish in een deceptie omdat Jos in een alles of niets poging het onverslaanbare Frankrijk trachtte uit te remmen. Een zeker geachte tweede plaats ging in rook op en een zestiende startplek voor de hoofdrace resteerde. Wat hij vervolgens presteerde zal nu al een van de hoogtepunten zijn uit de hopelijk lange historie van de A1GP; in een stratencircuit vanaf plek zestien de race winnen met als afsluiten een vergelijkbare actie als eerder in de sprintrace. Alleen nu heette de opponent Zwitserland. De reacties waren dan ook niet van de lucht. "De telefoon heeft niet meer stilgestaan", aldus Jos. "Telefoontjes, sms-jes, het hield niet op. Veel journalisten, bekenden natuurlijk en mensen uit de autosportwereld." En met het nodige gevoel voor understatement: "ik heb blijkbaar wel indruk gemaakt."


En Sophie Verstappen ook blij dat Jos weer thuis is, maar zeker ook met de overwinning!


Over ruim anderhalve week staat alweer de GP van Indonesië voor de deur. "Ik ga nu even uitrusten. Daarna lekker nog wat keren met Max karten en pocket biken. Hartstikke leuk om te doen. Ik kan dus nog even genieten van deze overwinning, maar volgende week dinsdag ga ik alweer naar Indonesië. Dan richten we ons weer helemaal op dat weekend. Want dit resultaat smaakt naar meer!"

Meer foto's van de aankomst op Schiphol zijn te vinden op de fanzone!

John ter Meer