Jos nog onderweg naar Durban

Gepubliceerd op 26 januari 2006 door John ter Meer

Gisterenavond vertrokken naar Johannesburg, maar nog altijd niet gearriveerd in Durban. Jos Verstappen ondervond veel vertraging op het vliegveld en landde uiteindelijk pas rond het middaguur in Johannesburg. Op het moment dat we hem aan de telefoon hebben (rond 15.00 uur) leggen ze de laatste 500 kilometer met de auto af, op weg naar Durban waar vanaf morgen de A1 Grand Prix van Zuid-Afrika op het programma staat. "Het is nog een aardige rit maar het leuke is wel dat je wat van het land ziet", aldus Jos die het maar van de positieve kant beziet. "Ach, en met Huub Rothengatter in de auto is het nog gezellig ook."

Gisteren vertrok Jos met sneeuw vanuit Nederland, nu rijden ze door een regenachtig Zuid-Afrika. Het mag de pret niet drukken en Jos ziet het zonnig in ondanks dat hij ook nog zijn chief engineer Graham Taylor zag vertrekken naar het Super Aguri F1 team. Taylor wordt overigens vervangen door de Fransman Bernard Freneix, die ervaring opdeed bij Formule Nippon, de Japanse F3000 en Sportscars.

We zullen Jos later (vanavond of morgenvroeg) weer spreken als hij het circuit van dichtbij ziet en een weerzien heeft met zijn team, na de winterstop van bijna twee maanden. Over weerzien gesproken: teambaas Jan Lammers is er dit weekend niet bij wegens raceverplichtingen (24 uur van Daytona). De stemming zit er goed in bij Jos en zijn manager. "Oude tijden herleven", horen we Huub Rothengatter brullen, doelend op vervlogen tijden dat beide heren samen in de auto menig circuit bezochten.

John ter Meer