Het is nooit makkelijk om een straatrace te organiseren. Alles is uiteraard gepland, echter pas op donderdagavond worden alle straten afgesloten voor verkeer. Er wacht dan nog een hoop werk, wat pas gedaan kan worden als het circuit 'gesloten' is. "> Het wordt druk in Zuid-Afrika! - Verstappen.nl

Het wordt druk in Zuid-Afrika!

Gepubliceerd op 23 januari 2006 door Jo Vleugels

De race a.s. weekend in Durban zal veel toeschouwers gaan trekken. Van de 45.000 beschikbare kaarten zijn er reeds meer dan 33.000 verkocht. De 'bronze' tickets (de goedkoopste van 25 Euro) zijn inmiddels uitverkocht.
Ook de vluchten tussen Johannesburg en Durban zijn enkel nog op de mindere tijden en in de duurste klasse verkrijgbaar.
Volgens algemeen manager Stephen Watson van A1GP waren er vorige week dinsdag al meer dan 25.000 verkocht. "We verkopen ongeveer 1000 tickets per dag, maar dat wordt meer zodra de datum van de race nadert." zei Watson. "Het is nooit goed om heel optimistisch te zijn, maar we verwachten een uitverkochte race!"

Het is nooit makkelijk om een straatrace te organiseren. Alles is uiteraard gepland, echter pas op donderdagavond worden alle straten afgesloten voor verkeer. Er wacht dan nog een hoop werk, wat pas gedaan kan worden als het circuit 'gesloten' is.


Bouwwerkzaamheden in volle gang


De grote opkomst is zeker mede te danken aan de zeer betaalbare prijzen. Het allerduurste ticket (platinum zitplaats) is te krijgen voor 78 Euro!

De straatrace zorgt er natuurlijk ook voor dat de hele stad merkt dat er iets groots gaat gebeuren. Het bouwen van tribunes, nieuwe asfaltlagen en andere bouwwerkzaamheden zijn al een tijdje aan de gang.

De organisatie deelde ons nog mee: "We bouwen dit circuit niet voor één keer. We willen dat A1GP zich een enorm fijn weekend herinneren zal en dat ze elk jaar weer met plezier naar Durban zullen komen."

Jo Vleugels