Patrick Carpentier naar A1GP

Gepubliceerd op 19 januari 2006 door Jo Vleugels

De ene topcoureur zegt af (Scott Dixon), maar de volgende wordt al weer gemeld! De races in Mexico en in Laguna Seca zal Patrick Carpentier rijden voor het A1 Team Canada. Daarmee voegt Canada zonder meer een topcoureur toe aan de A1GP serie. De 34 jarige Carpentier reed afgelopen seizoen verdienstelijk in de IRL serie met twee overwinningen, maar daarvoor is het een gevierde man geweest in de Champ Car Serie, waar hij maar liefst 22 keer op het podium heeft gestaan.

De twee races zijn in het voordeel van de Canadees. Als een van de weinige coureurs heeft hij al verschillende races gereden op Fundidora Park en kent het circuit. Laguna Seca is al helemaal bekend terrein voor hem omdat hij daar al een race wist te winnen!

Tot nu toe reed de 20-jarige Sean McIntosh niet slecht voor het Canadese team. Met de input van Patrick Carpentier heeft men gemeend een mooie mix tussen nieuw talent en bekende toppers te kunnen maken.

Het zal voor de twee wedstrijden zeker een aantal toeschouwers meer opleveren, omdat Patrick Carpentier aan die kant van de oceaan zijn naam zeker al heeft gemaakt!

Jo Vleugels