A1 Grand Prix Indonesie uitgesteld

Gepubliceerd op 04 januari 2006 door John ter Meer

Het plotselinge overlijden van Sheikh Maktoum Bin Rashid Al Maktoum, de Emir van Dubai én oom van A1 president en oprichter Sheikh Maktoum Hasher Maktoum Al Maktoum, op dinsdag 3 januari heeft A1 Grand Prix genoodzaakt de zevende race die op 15 januari aanstaande in Indonesië verreden zou worden uit te stellen. Een nieuwe datum moet nog worden vastgesteld.

Sheikh Maktoum Bin Rashid Al Maktoum besteeg in november 1990 de troon in Dubai en werd tegelijk vice president en premier van de Verenigde Arabische Emiraten.Hij was altijd nauw betrokken bij veel van Dubai's eerste grote infrastructurele projecten zoals het nieuw vliegveld van Dubai, de aanleg van het elektriciteitsnet en vele scholen en woonwijken. Ook financierde hij veel liefdadigheidsprojecten, zowel binnen als buiten de Emiraten.

Tony Texeira, directeur van A1 Grand Prix: "de gehele staf, teameigenaars en alle partners van de A1 Grand Prix familie rouwen om het verlies van een groot visionair en begenadigd heerser van Dubai, Zijne Hoogheid Sheikh Bin Rashid Al Maktoum. Hoewel het logistiek zeer moeilijk was, vonden wij het zeer belangrijk om een rouwperiode in acht te nemen die recht doet aan het verlies van dit geliefde familielid van onze oprichter, president en voorzitter Sheikh Maktoum. Onze condoleances en steun gaan met respect uit naar alle mensen in Doebai."

John ter Meer