Morgen vertrekt Jos naar Italië, om te karten. "Nee, niet zelf. Max moet aan de bak. Komend seizoen verandert er een en ander aan de reglementen. We gaan lekker trainen, op een droge baan. Daarom gaan we ook naar Italië. De omstandigheden zijn daar nu een stuk beter dan hier. Max gaat onder meer het Belgisch kampioenschap rijden en waarschijnlijk ook de clubkampioenschappen in Genk. Kan-ie nou lekker een weekje trainen.""> Jos Verstappen wenst iedereen een gelukkig 2006! - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos Verstappen wenst iedereen een gelukkig 2006!

Gepubliceerd op 02 januari 2006 door John ter Meer

Net terug van een vakantie uit Oostenrijk wenst Jos Verstappen iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar. Zondagnacht kwam hij, samen met Sophie, Max en Victoria terug van een skivakantie. "Ik heb met mijn gezin en wat vrienden een waanzinnig lekkere week achter de rug. We komen al enkele jaren bij hetzelfde kleine familiehotel in Oostenrijk, net over de grens. Lekker rustig, prima sneeuw en alles gaat daar heel gemoedelijk. Of ik de batterij opgeladen heb? Nou, lichamelijk niet, nee! Maar het frist wel heerlijk op, letterlijk en figuurlijk."

Morgen vertrekt Jos naar Italië, om te karten. "Nee, niet zelf. Max moet aan de bak. Komend seizoen verandert er een en ander aan de reglementen. We gaan lekker trainen, op een droge baan. Daarom gaan we ook naar Italië. De omstandigheden zijn daar nu een stuk beter dan hier. Max gaat onder meer het Belgisch kampioenschap rijden en waarschijnlijk ook de clubkampioenschappen in Genk. Kan-ie nou lekker een weekje trainen."


Max in axi! (foto Bas Kaligis/www.RaceXpress.nl)

Trainen deed Jos zelf dus ook, om fit te blijven. Afgelopen week op de Oostenrijkse hellingen. En volgende week maandag vertrekt hij naar Indonesië waar het weekend daarop de eerste A1 Grand Prix van het nieuwe jaar op het programma staat. Het Sentul circuit zegt Jos niks. "Ik zie het daar allemaal wel. Het maakt me verder weinig uit. De concurrentie kent de baan ook niet. We gaan erheen, ik loop wel een keer een rondje en daarna is het weer gewoon gasgeven. Meer kan ik er nu toch niet over zeggen."

En over de toekomst? Blijft het A1 of wordt het iets anders? Is Jos daar al mee bezig? "Ik wil in de zomer wel blijven rijden. Of beter gezegd, na het A1 seizoen. Wat het gaat worden? Dat is nog niet bekend maar ik ben wel bezig om te kijken of er in de DTM wat mogelijkheden zijn. Nee, ik noem geen namen, dat heeft geen zin. Ik kan wel verklappen dat er contacten zijn. Maar het belangrijkste nu is dat ik me wil concentreren op de rest van het A1 seizoen. Ik hoop dat we met het team nog veel kunnen vlammen. Er zijn nog zes races te gaan, dus héél veel punten te verdienen. We moeten in de WK stand nog wel een sprongetje kunnen maken. We hebben een fantastisch team dat steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. Ik heb er vertrouwen in dat we nog voor het nodige vuurwerk kunnen zorgen!"

John ter Meer