scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Fernando Alonso naar Vodafone team

Gepubliceerd op 20 december 2005 door Jo Vleugels

Fernando Alonso heeft een overeenkomst getekend met het Vodafone McLaren Mercedes team. In 2007 zal hij al voor dat team gaan rijden. McLaren heeft nog lopende contracten met Kimi Raikkonen en met Juan Pablo Montoya.

Het beroemde geruchtencircuit is alweer volop in werking gezet. Hardnekkige geruchten blijven beweren dat Renault na volgend seizoen een punt achter de Formule 1 wil zetten en dat Kimi Raikkonen naar Ferrari zou gaan om daar Michael Schumacher te vervangen. Vooralsnog blijven dat geruchten. Renault doet er echter niets aan om geruchten tegen te spreken dat ze het Formule 1 team uit de strijd willen trekken.

Ron Dennis is natuurlijk blij met de aanwinst: "We hebben steeds aangegeven dat we enkel tevreden zijn met een toppositie en de enige manier om dat te bereiken is de beste mensen en de beste sponsors te contracteren, dus ook de wereldkampioen!".

Ook Alonso spreekt zijn vreugde uit over het nieuwe contract: "Ik verheug me al op 2007 en de fantastische mogelijkheid om voor het Vodafone McLaren Mercedes team te kunnen rijden", zei hij. "Het is een nieuwe uitdaging voor mij en een mooie kans om te rijden voor dit team en de nieuwe hoofdsponsor. Wat ik tot nu toe gehoord heb, kan dat een fantastische combinatie worden".

Toch nam Alonso het Renault team nog even in bescherming: "Natuurlijk is het toch jammer om het Renault team te moeten verlaten, maar soms dienen de mogelijkheden zich zo aan, dat je nauwelijks nee kunt zeggen. Ik ben blij dat ik de aankondiging nu al kan maken en zal me komend seizoen zeker voor 100% inzetten om mijn wereldkampioenschap te verdedigen".

Jo Vleugels