scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jan Lammers gaat tevreden de Kerst in

Gepubliceerd op 14 december 2005 door John ter Meer

We zitten halverwege het debuutseizoen van de A1GP series. De Grand Prix van Dubai ligt net achter ons en Kerst is nog maar een kleine twee weken van ons verwijderd. Het jaar loopt ten einde, altijd een mooi moment om eens beschouwend terug te zien naar wat we achter ons hebben gelaten. Dat doet ook teambaas Jan Lammers van het team A1GP Netherlands. "Ik ben tevreden, al kunnen de resultaten beter, daar draai ik niet omheen."

Ben je tevreden over de eerste helft van het seizoen?
"Eh...eigenlijk wel, ja. Ik ben dik tevreden over de A1 als raceklasse. Als je het enthousiasme om je heen ziet is wat mij betreft het bestaansrecht van de A1GP al gerechtvaardigd. We zijn toch wel overdonderd door het succes van de A1. In onze klasse is elke race spannend en opwindend. Kom daar maar eens om in veel andere klassen. Ik ben ook tevreden over mijn keuze voor Jos Verstappen. Alleen, juist dáárom kunnen en moeten de resultaten beter. We hebben allemaal kunnen zien dat Jos tweemaal niet wegkwam bij de start. Ook afgelopen zondag sloeg de motor af in de pits. Maar zoals ik al eens eerder heb gezegd, zelfs de beste voetballer schiet wel eens in eigen doel. Ook Van Basten heeft wel eens een strafschop gemist. We hadden méér punten kunnen hebben, hoger kunnen staan in de WK stand. Maar dat ligt niet alleen aan die twee mislukte starts. Echter, als Jos in de fout gaat is dat direct zichtbaar. Aan de andere kant, hij heeft in alle races laten zien dat hij nog steeds een topcoureur is die je de gehele race op het puntje van je stoel laat zitten."

Wat zijn de positieve en mindere aspecten in je team?
"Absoluut positief is de inbreng van zowel Jos Verstappen als Jeroen Bleekemolen, we hebben goede coureurs in ons team. Het enthousiasme van het team is een ander punt. Iedereen werkt hard, met en voor elkaar. We leren de auto steeds beter kennen, we maken dus vorderingen. Allemaal positief. Waar het wat minder gaat is niet zo gemakkelijk aan te geven of het moet dus een rijdersfout zijn, of een mislukte pitsstop. We zien binnen het team toch wel dingen waarvan ik zeg: dat kan beter, dat kan scherper. Het heeft dus eerder te maken met de werkwijze, de organisatie. Tja, we leren met de dag meer, op alle vlakken. We hadden meer succes kunnen hebben, de eerste helft van het seizoen. We hebben helaas nog niet het podium gehaald, zeker vier keer hebben we het zelf in het putje laten verdwijnen."

De rest van het uitgebreide interview is voor de fans te lezen op de fanzone en binnenkort ook in het postermagazine.

John ter Meer