Verstappen: het is nog niet zoals het moet

Gepubliceerd op 18 oktober 2005 door Bas Winckels

Jos Verstappen is volgens RaceReport nog niet helemaal tevreden over de resultaten van de afgelopen races in de A1GP. RaceReport was aanwezig in op de Lausitzring en sprak met de betrokkenen.

"We zijn allemaal heel enthousiast en hebben zeker de benodigde kwaliteit in huis, maar we missen toch nog wat ervaring in andere klassen met uniform materiaal", zegt Jos. "Op dat niveau zitten wij op dit moment gewoon nog niet, hoewel we snel inlopen."Op de desolate Duitse piste werd Verstappen zevende, na in de sprintrace opnieuw te zijn geëlimineerd door een andere rijder. "Ik wil wel sneller, maar ik had op dat moment de afstelling nog niet goed genoeg voor elkaar. Als ik sneller ga vlieg ik eraf, doordat de wegligging niet zo is als die zijn moet."

Jan Lammers wees de kritiek grotendeels van de hand. "Er zijn critici die ons verwijten dat we alleen maar een sportwagenteam zijn en daardoor te weinig ervaring hebben met formulewagens, maar dat is gewoon niet waar. De mensen in ons team die uit de sportwagens komen zijn alleen de monteurs, maar die zijn ook niet slecht; in Le Mans gaat het ook om snelle pitstops. Al die negatieve geluiden begrijp ik niet zo erg."