F1: Nippon boven in Japan!

Gepubliceerd op 08 oktober 2005 door Bas Winckels

Onder natte omstandigheden is vanmorgen de F1-kwalificatie voor de GP van Japan gereden. De Japanse toeschouwers hadden voldoende reden tot juichen, aangezien er een Toyota en een Honda op de eerste twee posities eindigden. Ralf Schumacher pakte tot zijn eigen grote verrassing de pole-position, Button was niet minder verrast met zijn P2.

De kwalificatie begon op een opdrogende baan, de laatste rijders waren de spreekwoordelijke pineut toen het weer begon te regenen. Giancarlo Fisichella reed een sterke ronde toen de regen aanzette, en scoorde de derde plek op de grid. De rest van de rijders die het constructeurskampioenschap moeten gaan bepalen, staan achteraan op de grid, net als meerdere toppers overigens. Omdat de grid door de veranderende weersomstandigheden zo door elkaar gehusseld is en de vooruitzichten wijzen op een droge race, ziet het er naar uit dat het morgenvroeg in Japan een interessante F1-race wordt.

Trulli en Monteiro spinden en konden geen tijd neerzetten, Juan Pablo Montoya zag het nutteloze in van zijn pogingen op de inmiddels doorweekte baan, en reed de pits in zonder tijd neer te zetten. De tijden van vanmorgen:

Bas Winckels