Max Verstappen kampioen!

Gepubliceerd op 02 oktober 2005 door Jo Vleugels

Groot feest vandaag bij de hele Verstappen familie. Max is vandaag kampioen geworden in de miniklasse van de Belgische V.A.S. Met nog één wedstrijd te gaan heeft hij vandaag het kampioenschap maar vast zeker gesteld omdat vader Jos er bij de laatste race niet bij kan zijn, hij zit dan in Estoril.

Op het kartcircuit van Genk werden vandaag drie manches gereden. Max won ze alle drie. Twee ervan op een droge baan en een manche was een regenrace. Dus het regenracen zit ook al duidelijk in het bloed.
Tot nu toe wist Max alle manches en alle wedstrijden te winnen van het seizoen. Een trotse vader Jos aan te telefoon: "Het allereerste jaar en dan direct al kampioen. Dat is waanzinnig! Dat moet ik eerst even laten bezinken."


Op weg naar het kampioenschap.


De kartklasse waar Max in strijdt, kan een beetje vergeleken worden met de A1 Grand Prix. Iedereen rijdt met dezelfde motor en met dezelfde banden. De afstelling is daarentegen helemaal vrij en men kan afregelen wat men zelf wil. Dat Max de finetuning van de kart niet helemaal zelf doet mag duidelijk zijn. Het blijft tenslotte een racefamilie!

Jos wist meteen het hele toekomstplan uit te stippelen: "Kijk, de fans zullen twee jaar geduld moeten hebben, want als ik nog een jaar of acht rijdt en Max start echt goed binnen tien jaar, zijn er slechts twee jaar dat er geen Verstappen voor de punten gaat strijden!"
Op de vraag aan Jos hoe hij zich voelt als vader van de kampioen: "Nu zet het maar gauw op de site, zodat iedereen het weet, want ja, ik ben trots, apetrots!"


Trots met zijn beker!


Ook wij, van de Verstappen site willen Max van harte feliciteren en ik denk dat we niets te veel vertellen als we dat in naam van alle Jos Verstappen fans doen.

Jo Vleugels