scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Vandaag heeft Benetton Playlife de testsessie weer hervat die maandag...

Gepubliceerd op 14 mei 1998 door Dennis Visser

Vandaag heeft Benetton Playlife de testsessie weer hervat die maandag en dinsdag was begonnen op het circuit van Jerez in Zuid-Spanje. Gisteren was noodgedwongen een rustdag omdat het circuit die dag verhuurd was aan een andere organisatie. In tegenstelling tot het begin van de week was het nu lekker warm en zonnig weer. Hierdoor konden de beste tijden 's-ochtends neergezet worden.

Jos vertelde ons vanavond dat hij nog steeds ontzettend tevreden is over het verloop van de hele testsessie. Ook vandaag vormde daar geen uitzondering op. Jos reed vandaag 49 rondjes en zette een beste tijd neer van 1:26.2. Giancarlo Fisichella reed vandaag ook, met een gemodificeerde motor die 400 toeren meer draait per minuut en meer vermogen levert, en zette een beste tijd neer van 1:25.9. Jos was dan ook heel tevreden dat hij gedurende de hele testsessie al tijden neerzet die vergelijkbaar zijn met die van fabrieksrijder Fisichella.

Tijdens de sessie van vandaag is verder gewerkt aan de verbetering van de set up van de auto. Jos reed vandaag met de achterwielophanging die Fisichella dinsdag gebruikte. Fisichella reed met weer een andere achterwielophanging. De Benetton auto van Jos gedraagt zich de hele testsessie verder ook goed, er waren tot nu toe geen onverhoopte spins of uitstapjes in de grindbak. Morgen is de laatste dag van de sessie, waarin Jos hoopt nog zo'n 60 rondjes te rijden. Zaterdag doet hij nog de shake down van de auto's voor de Grand Prix Monaco en dan kan hij weer naar huis.