scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jeroen Bleekemolen aan A1 GP team toegevoegd

Gepubliceerd op 02 augustus 2005 door Jo Vleugels

Met het aantrekken van Jeroen Bleekemolen als reservecoureur heeft A1 Team Netherlands een groot racetalent in de selectie. De bedoeling is dat Jeroen voor het eind van het jaar een aantal keer getest zal hebben, zodat hij weer helemaal thuis raakt in het rijden met een snelle Formulewagen.


Jeroen Bleekemolen


Jeroen Bleekemolen heeft, ondanks zijn relatief jonge leeftijd, zijn sporen al ruimschoots verdiend in diverse nationale en internationale raceklassen. Zo kwam hij onder meer uit in het FIA GT kampioenschap met de Dodge Viper, reed hij in het sterk bezette Duitse Formule 3 kampioenschap en kwam meerdere malen in actie tijdens de Masters of Formula 3 op Zandvoort, het officieuze wereldkampioenschap. Met Opel reed hij een seizoen in de meest aansprekende toerwagenklasse ter wereld, het DTM. Dit seizoen is Bleekemolen oppermachtig in de Benelux Racing League.

Jeroen: "Het is voor mij natuurlijk een unieke gelegenheid om een herstart in de Formulewagens een enorme impuls te geven. En zeg nou zelf, een betere leermeester dan Jos Verstappen kun je niet wensen. Dit geeft mij naast mijn toerwagenactiviteiten een nog breder toekomstperspectief."


Dit jaar actief in de BRL V6 klasse


Jan Lammers: "Jeroen heeft zich vooral de afgelopen jaren heel sterk ontwikkeld en is absoluut een allround coureur. In het DTM heeft hij goed gepresteerd ten opzichte van teamgenoten en concurrenten, waaronder Heinz-Harald Frentzen, Jean Alesi en Christijan Albers. Hij is een frisse, getalenteerde rijder die absoluut een kans verdient in een aansprekende Formulewagenklasse."

Allard Kalff, manager van Jeroen Bleekemolen: "Ik ken genoeg mensen uit de A1 GP organisatie om te weten dat deze klasse een voorspoedige toekomst tegemoet gaat. Ik ben erg blij dat Jeroen‘s progressie van de laatste jaren is opgevallen. Waar ik nu hard over na ga denken is wat voor gelegenheden dit voor zijn toekomst creëert. We zijn natuurlijk trots dat we samen met mensen als Verstappen en Lammers kunnen samenwerken."

Jo Vleugels