scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Grand Prix Hongarije: Kimi wint!

Gepubliceerd op 31 juli 2005 door Jo Vleugels

Kimi Raikkonen wist de race op de Hungaroring in zijn voordeel te beslissen. Hij troefde daarmee de van pole position vertrokken Michael Schumacher af. Voordeel voor de spanning in de strijd om het kampioenschap is dat Fernando Alonso helemaal geen punten scoorde. Hiermee komt Mclaren-Mercedes op slechts 12 punten achterstand ten opzichte van Renault. Er kan dus nog van alles gebeuren in de resterende wedstrijden. Ook de strijd om de coureurstitel is weer een stukje open komen te liggen.


winnaarsblik


De GP in Hongarije was een gevecht tussen banden en strategie. Voor het 'doorsnee' publiek wordt het er niet gemakkelijker op om de finesses van de strijd te doorgronden. Het komt zelden voor dat twee coureurs zich treffen die ongeveer dezelfde last aan benzine torsen en waar de banden gelijk zijn versleten. Daardoor ontspinnen zich de meeste gevechten in de breinen van de teambazen. In dit geval bleek de tekortkoming in pure snelheid van de Ferrari toch teveel voor een verder goed uitgevoerde strategie.


spectaculair uitvallen van Christian Klien


Een goede performance wist het Toyota team neer te zetten. De coureurs eindigden op een derde en vierde plaats.


aanleiding van de verloren wedstrijd voor Alonso


Aan de Nederlandse zijde konden de coureurs in de Minardi niet veel potten breken. Doornbos viel in de 27e ronde uit met hydraulische problemen en Albers in de 60e ronde met een defecte versnellingsbak. Met veel moeite werd Albers tot twee keer toe weer de baan op gestuurd. Volstrekt kansloos, maar met doel de eerder uitgevallen Villeneuve in de stand te passeren voor de kwalificatie van de volgende race.


roken en sport kan niet, nu dus met sterke drank..


Formule 1 maakt nu een paar weken zomerstop. De volgende Grand Prix is echter reeds vanavond te zien op Eurosport 2: de Champ Car Grand Prix San Jose in Amerika.

Jo Vleugels