scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Vanaf half twee vanmiddag tot half zes vanavond hebben zowel...

Gepubliceerd op 12 mei 1998 door

Vanaf half twee vanmiddag tot half zes vanavond hebben zowel Jos Verstappen als Giancarlo Fisichella kunnen testen voor Benetton Playlife op het circuit van Jerez in Zuid-Spanje. De hele ochtend kon niet worden getest vanwege de regen. Het doel van de test van vandaag was om de afstelling van de auto te perfectioneren.

De testsessie is vanmiddag uitstekend verlopen. Uiteindelijk zette Jos een tijd neer van 1:24.4. Hij was uiteindelijk 3/100 seconde sneller dan reguliere rijder Giancarlo Fisichella. In een ultieme poging van Giancarlo om de tijd van Jos in zijn laatste run nog te verbeteren spinde de Italiaan van de baan.

Jos liet ons weten dat hij zich vanmiddag uitstekend heeft vermaakt: "Dit is echt het moment om er voor te gaan en om ervaring op te doen". De tests van vanmiddag waren gericht op de afstelling van de auto. Giancarlo heeft vanmiddag een nieuwe achterwielophanging uitgeprobeerd die Jos gisteren heeft geprobeerd. Beide rijders vonden de nieuwe achterwielophanging beter en prettiger dan de oude. Helaas heeft maar een van de testauto's de nieuwe ophanging tot zijn beschikking.

Jos heeft vanmiddag ongeveer 48 rondjes kunnen testen en Giancarlo zo'n 35 rondjes. Het weer werkt niet erg mee in Spanje. Terwijl in Nederland de mussen dood van het dak vallen is het in Zuid-Spanje fris, bewolkt en regenachtig. Woensdag is het circuit niet beschikbaar voor Benetton maar op donderdag en vrijdag wordt de testsessie voortgezet en zowel Jos als Giancarlo zullen op beide dagen rijden.