scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Vandaag was de eerste dag van de Benetton Playlife testsessie...

Gepubliceerd op 11 mei 1998 door Dennis Visser

Vandaag was de eerste dag van de Benetton Playlife testsessie die deze hele week wordt gehouden op het circuit van Jerez in Zuid-Spanje. Jos komt deze week samen met Giancarlo Fisichella in actie voor het team. De eerste dag was het meteen de beurt aan Jos die vandaag als enige reed op het nog vuile en stoffige circuit. Giancarlo Fisichella komt morgen voor het eerst in actie, samen met Jos overigens. Behalve vandaag en morgen zal Jos ook op donderdag en vrijdag rijden in de Benetton. Op zaterdag zal hij dan nog de shake-down verrichten voor het team als voorbereiding op de Grand Prix van Monaco op 24 mei aanstaande.

Het Benetton Playlife team is aanwezig met een aantal testauto's één race-auto. Doordat nog niet meteen alle onderdelen van de auto's aanwezig waren heeft Jos vandaag nog niet zoveel rondjes, 27 in totaal, kunnen rijden. Daarnaast heeft de auto nog zo'n twee uur stilgestaan vanwege een technisch probleem. Jos was tevreden over de auto. De auto is in ieder geval snel, maar doordat de baan nog zo vuil was kon hij toch niet overal voluit gaan. De zit in de auto is steeds beter voor Jos en het team heeft vandaag nog geen specifieke zaken getest. Jos reed met veel benzine aan boord en harde banden en realiseerde daarmee een tijd van 1:29.7.

Uiteraard hebben we nog even gevraagd aan Jos hoe het stond met de onderhandelingen met andere teams en specifiek met Stewart, waarop Jos antwoordde dat "we wat ons betreft nog steeds geinteresseerd zijn om zaken te gaan doen met Stewart".