scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Nog wat toevoegingen bij het tekenen van Jos bij Tyrrell:...

Gepubliceerd op 29 november 1996 door

Nog wat toevoegingen bij het tekenen van Jos bij Tyrrell: Het tekenen van het contract bij Tyrrell is onafhankelijk van sponsoring die Jos meebrengt naar het team. Toch hopen we dat de trouwe sponsors van Jos hem ook het komende jaar weer zullen steunen. Vandaag is ook bekend geworden dat Sauber inderdaad gebruik gaat maken van Ferrari-motoren die ze onder eigen "Petronas"-label verder zullen ontwikkelen onder leiding van Osamo Gotu (zie bericht van 11 november) verder zullen ontwikkelen. Tegelijk hiermee is bekend gemaakt dat Nicola Larini bij Sauber gaat rijden naast Johnny Herbert. De geruchten dat Nigel Mansell bij Jordan gaat rijden worden ook steeds sterker maar onze gok is dat Martin Brundle bij Jordan blijft.

Vanavond om 22:16 is een uitgebreid interview met Jos te zien over zijn contract met Tyrrell op Nederland 3 bij het Sportjournaal. Morgenochtend staat in de Telegraaf een uitgebreid interview met Jos. Kijk naar press release voor de integrale tekst van het persbericht van Tyrrell.


"De eerste foto van Jos in een Tyrrell :-)"
Met dank aan Michiel Ronde

In 1964 werd door Ken Tyrrell het Ken Tyrrell Racing Team opgericht, snel omgenaamd naar Tyrrell Racing Organisation. In datzelfde jaar tekende Ken een contract met een jonge coureur genaamd Jackie Stewart, die dat jaar domineerde in de 1-liter Formule 3. Vanaf 1968 was Tyrrell actief in de Formule 1, beginnend met een Matra chassis. Tyrrell haalde de eerste overwinning al na slechts 5 races in de Formule 1 op Zandvoort, waarna ze dat jaar nog twee keer wonnen. Jackie Stewart werd tweede in het rijders kampioenschap.

Vanaf 1968 is Tyrrell nu al actief in de Formule 1 en is daarmee een van de oudste nog actieve teams. Vanaf 1971 gebruikte Tyrrell een eigen ontworpen chassis. In het midden van de jaren zeventig verrastte Tyrrell met een 'zes-wieler'. De Formule 1 auto met vier kleine voorwielen verzorgde een 1ste en een 2de plaats voor Jody Scheckter en Patrick Depailler in de Zweedse GP in 1976. Veranderingen in bandentechniek verminderde het voordeel van zes wielen ten opzichte van vier. In 1989 debuteerde Jean Alesi in de F1 met Tyrrell. Na gereden te hebben met Ford, Honda, Illmor en Yamaha keert het team nu terug bij Ford-motoren.

In 1997 gaat Tyrrell zoals gezegd de Ford Cosworth ED V8 klantenmotor gebruiken nadat ze de Yamaha V10 aan TWR Arrows zijn kwijtgeraakt. Tyrrell heeft met 402 GP’s meegedaan, heeft 19 pole positions gehad en vierde 33 overwinningen. Het team heeft twee keer de constructeurstitel en drie keer de rijderstitel binnengehaald.