scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Tom Kristensen wint voor de 7e keer 24 uur van Le Mans

Gepubliceerd op 19 juni 2005 door Jo Vleugels

Als er één legende op Le Mans heerste was dat Jacky Ickx. Sinds vandaag mag Tom Kristensen zich daarbij voegen. Sterker nog, met de zevende overwinning die hij vandaag op Le Mans haalde, staat hij eenzaam bovenaan. Dat hij dat deed met de Audi, terwijl de absolute kanshebbers de Pescarolo Judd's waren spreekt nog meer tot de verbeelding.


De winnaar in actie


Behalve een menselijk record was er ook een natuurrecord dat verbroken werd. Het was de warmste 24 uur die verreden was. Met temperaturen die zelfs 's nachts niet beneden de 24 graden kwamen was het er heet, heel heet.

Winnaar werd dus het Champion Racing team met de Audi R8 bemand door JJ Lehto, M. Werner en Tom Kristensen. Tweede werd de auto van Pescarolo Sport met Collard, Boullion en Comas. Als derde eindigde de tweede Champion Racing Audi met Biela, Pirro en Alan Mc Nish.

Een schitterend resultaat voor de de beide Corvette C6-R auto's. Met een vijfde en zesde plek wisten ze het sterke Aston Martin team af te troeven. Alleen al voor het machtige geluid van de Corvette's zou je ze in de punten laten rijden!



Absoluut niet ontevreden mag Jan Lammers zijn. Zijn uitspraak uit 2003: "Wij hebben drie doelen, de nacht halen, de ochtend halen en de finish halen" was nog altijd actueel en hij voerde ze alle drie uit. Hij bleek ondanks alle moeilijkheden die het bedrijf afgelopen winter had een ijzersterk team neergezet te hebben. Niet enkel een erg goede technische ploeg die de auto 24 uur onder extreme toestanden op de baan hield, maar ook de rijders mochten er zijn. Jan Lammers zelf, de ervaren John Bosch, maar ook zeker de 'rookie' Elton Julian lieten geen steekje vallen.
Een mooie zevende plaats was de beloning en een vijfde plaats in zijn klasse. Een werkelijk prima resultaat!



De andere Nederlandse inbreng had minder geluk. De Spyker viel uit en ook Peter Kox moest in het laatste deel van de wedstrijd zien dat de Aston Martin de finish niet zou halen.

Jo Vleugels