scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Business as usual in Le Mans

Gepubliceerd op 19 juni 2005 door Jo Vleugels

Het team van speedpics is nog wakker genoeg om regelmatig verslag te doen van de 24 uur van Le Mans. Hierbij hun laatste bevindingen:



Na een uurtje of zeven racen is alles weer zoals het ooit was op Le Mans, drie Audi’s aan de leiding op basis van betrouwbaarheid en de rest van het veld te langzaam of te onbetrouwbaar. En Jan? Jan doet het fantastisch met zijn team want de auto rijdt op plek vijf en heeft nog potentie om te klimmen en zojuist komt het bericht binnen dat Donny Crevels de Spyker heeft afgeschreven en er een flinke gele vlag periode aan komt.



Het is feest op Le Mans, het weer is heter dan het de laatste tien jaar geweest is en de race is een aanéénschakeling van crashes, klapbanden en penalties, kortom het is gezellig. De Aston Martin van Peter Kox leidt de GT1 klasse maar de Corvettes zijn niet ver weg. De Ferrari’s kunnen het tempo minder goed bijhouden. In het LMP1 veld zijn de Pescarolo’s snel vertrokken maar bleken ze de spreekwoordelijke doodlopers door veel te hard te willen lopen en dus hebben ze door veel verschillende problemen inmiddels een flinke achterstand. Ze zijn echter nog steeds veruit de snelsten dus de race is nog lang niet beslist.



Bij Racing for Holland is het eerste doel bereikt want het is donker en de auto rijdt nog mee, sterker nog de auto rijdt vooraan mee. Elton Julian is tot op heden een openbaring en rijdt de snelste tijden, zelfs sneller dan Jan Lammers maar ook John Bosch doet het prima. We gaan de nacht in en de volgende update is tegen het ochtendgloren!

Jo Vleugels voor Bartus G. en Gerard Roest