scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

McLaren wilde McNish als derde man in Bahrein

Gepubliceerd op 06 april 2005 door Bas Winckels

Niet Alex Wurz, maar Allan McNish was McLarens favoriet om in Bahrein de derde auto te besturen. Dat schrijft het blad RaceReport deze week.

De voorkeur voor McNish heeft de verstandhouding tussen McLaren en Mercedes verder onder druk gezet. Begrijpelijk, McNish is fabriekscoureur voor concurrent Audi, dat zelf een stokje stak voor de kandidatuur van de Schot. Volgens RaceReport is de relatie tussen McLaren en Mercedes de laatste tijd verslechterd omdat Eckhard Cordes, de nieuwe baas van Mercedes, een minder grote Formule 1-fan is dan zijn voorganger Jürgen Hubbert. De plannen van Hubbert om namens Mercedes de overigens zestig procent van de aandelen in de McLaren-groep over te nemen zijn dan ook al van de baan.



Verder in RaceReport: de nieuwe Ferrari F2005 nader bekeken. In Bahrein draaide het debuut van de auto uit op een fiasco, maar het team werkt achter de schermen volop om van de F2005 alsnog een racewinnaar te maken.

En: de geschiedenis van de bandoorlog. Lang voordat de huidige concurrenten Michelin en Bridgestone elkaar op de baan bestreden hadden andere fabrikanten als Firestone, Goodyear en Pirelli het al met elkaar aan de stok. Bridgestone-engineer Kees van de Grint blikt terug op zestig jaar bandenstrijd.

Dit en meer vind je in RaceReport, elke woensdag na de Grand Prix in de winkel. Wil je nog eerder op de hoogte worden gebracht van alle ins en outs uit de Formule 1, neem dan een abonnement, want abonnees ontvangen RaceReport voortaan al op dinsdag.