scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Geslaagde testdag Jos Verstappen bij HVM

Gepubliceerd op 24 maart 2005 door John ter Meer

Dat mag wel de conclusie zijn na de eerste testdag op het circuit van Sebring waar Jos Verstappen voor het eerst zijn opwachting maakte in de Champcars, voor het team van HVM Racing. Jos zelf kijkt terug op een prima dag. Op het moment dat we Raymond Vermeulen aan de telefoon hebben komt Jos voorbij die net voor de laatste keer uit de auto is gestapt. “Voor mijn gevoel ging het prima”, aldus Jos aan de telefoon. “Het wennen aan de auto duurde niet lang maar we besloten toch de hele ochtend wat langere runs te maken om echt één met de auto te worden. Na de middagpauze ging het steeds beter en sneller.”



In totaal reed Jos 98 ronden. “Ik heb het enorm naar mijn zin gehad in die auto”, aldus een zeer enthousiaste Jos. “Het rijdt toch anders met die stalen remmen, je hebt geen tractiecontrol, je moet weer schakelen en je beschikt niet over stuurbekrachtiging. Of ik moe ben? Nee, dat valt reuze mee. Ik heb natuurlijk anderhalf jaar niet meer gereden maar met mijn fysieke conditie is het prima gesteld.”

Jos is niet alleen in zijn nopjes met de auto maar heeft ook lovende woorden voor het HVM team. En omdat Jos zich niet gedraagt als een verwende F1 vedette maar als een gewone jongen is de omgang met het team erg kameraadschappelijk. “Die gasten zijn erg gedreven”, zegt Jos. “En super enthousiast. Ik kan het prima met ze vinden.”

Volgens Raymond Vermeulen is het team ‘onder de indruk’ van wat Jos vandaag heeft laten zien. Morgen test Jos niet, dan zijn Mario Dominquez en Roberto Gonzalez aan de beurt. Mexicanen die hun opwachting maken omdat het team donderdag een Mexicaanse PR dag georganiseerd heeft.

Rondetijden hebben we nog niet officieel doorgekregen rond dit tijdstip (het is nu 01.30 in de ochtend), dat wordt dus voor deze site morgen. De tijd die we van Jos doorkregen was 51.82, een tijd waarmee hij zich in elk geval in de voorhoede heeft gezet, aldus Raymond Vermeulen.

John ter Meer