scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Hola Viva Mexico Racing

Gepubliceerd op 21 maart 2005 door Ruud Mulders

Aanstaande woensdag en eventueel donderdag zal Jos voor het HVM Racing team gaan testen op het circuit van Sebring. Om een indruk te krijgen volgt hier een stukje over de historie van het Champcar team.




HVM staat voor Hola Viva Mexico Racing. Het team is in 1981 opgericht onder de naam Bettenhausen Motorsports. De gebroeders Tony en Gary Bettenhausen reden jarenlang mee in de Indycars. In 2000 overleed Gary Bettenhausen ten gevolgen van vliegtuigongeluk en werd het team verkocht.


Helio Castroneves in een Bettenhausen Indycar


Het team ging onder de naam van hoofdsponsor Herdez verder, Herdez Racing. Deze naam werd tot eind vorig seizoen gebruikt en omdat Herdez met de sponsering stopt wordt het team omgedoopt in HVM Racing. Het team Herdez vertoefde de eerste drie seizoen achter in het veld. In 2003 werd een stap naar voren gezet door een ervaren coureur als Roberto “Pupo” Moreno in te zetten in de tweede wagen. Moreno wist het team te ontwikkelen naar een hoger plan. Samen met Mario Dominguez stond hij dat jaar in Miami op de twee hoogste treden van het podium. Mario Dominguez stond dat jaar nog drie maal op het podium te weten in Engeland, Duitsland en Australië.


Mario Dominguez op het podium


In 2004 werd Moreno vervangen door Ryan Hunter-Reay, welke op de oval in Milwaukee de enige zege van het team in het jaar boekte. Wel werd nog drie maal het podium gehaald en Dominguez en Hunter-Reay eindigden respectievelijk vijfde en negende in het kampioenschap.
Indien Jos een plek bij het team weet te veroveren staat ons een mooi jaar autosport te wachten, alle ingrediënten lijken aanwezig om er een succes van te maken.

Ruud Mulders