scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos Verstappen test voor HVM (Champcars)

Gepubliceerd op 19 maart 2005 door John ter Meer

Jos Verstappen test volgende week voor het Herdez team (HVM) dat uitkomt in de Champcar World Series. Morgen vliegt hij naar Indianapolis, het hoofdkwartier van HVM. Teammanager Vince Kremer zal op het vliegveld aanwezig zijn om Jos te verwelkomen.



Maandag is Jos de hele dag op de fabriek om een stoeltje aan te meten. Daar wordt ook de auto voor hem aangepast. Dinsdag vliegt Jos naar het circuit van Sebring waar hij woensdag, en eventueel ook donderdag, zal testen. Hij krijgt gezelschap van nog drie andere coureurs van wie de namen (nog) niet bekend zijn.

Jos Verstappen zei in een korte reactie blij te zijn met deze test. “Ik heb er heel veel zin in”, aldus Jos door de telefoon. “Voor mijn fans heeft het allemaal weer lang moeten duren, maar eindelijk is de eerste stap gezet. Uiteraard is de voorbereiding niet helemaal optimaal, maar ik zal daar eens laten zien wat ik waard ben. Ik wil weer presteren, dus met goede rondetijden zal ik het team ervan overtuigen dat ze niet om me heen kunnen.”

HVM heeft het hoofdkwartier in Indianapolis en is in de Champcar World Series actief sinds 1981. Voorlopig heeft het team één rijder bevestigd voor het seizoen 2005, de 29-jarige Mexicaan Mario Dominguez die in 2002 debuteerde in de Champcars.

John ter Meer