scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos Verstappen heeft gisteren een eenjarig contract getekend bij het...

Gepubliceerd op 29 november 1996 door Martin Zoon

Jos Verstappen heeft gisteren een eenjarig contract getekend bij het team van Tyrrell. Jos is erg blij met zijn keuze voor Tyrrell: "Het is een degelijk team met een hele lange historie. Het team heeft ervaren mensen in dienst en gaat een goede toekomst tegemoet. Voor jonge coureurs is het een ideale leerschool. Meer dan eens hebben coureurs hun weg naar de absolute wereldtop bewandeld via het team van Ken Tyrrell."

Tot op het laatste moment is nog druk onderhandeld met de teams van Jordan en Sauber maar Jos vond het te riskant om nog langer daarop te wachten omdat er achter de schermen van alles speelde bij die teams.

Tyrrell wordt volgend jaar gesteund door "Nakajima Planning" van Satoru Nakajima. Daarvoor is eind vorige maand een driejarige overeenkomst gesloten met Tyrrell. Satoru, die in 1990 en 1991 zelf nog voor Tyrrell reed, is Sporting Director geworden van het team. Met Satoru is ook Toranosuke Takagi meegekomen als testrijder voor Tyrrell. Toranosuke rijdt daarnaast in Japan voor Nakajima San's Formule Nippon team (Formule 3000). Het team wordt daarnaast ook gesponsord door PIAA, een Japanse fabrikant van Auto-artikelen. Zie ook het bericht van 30 oktober.

De constructie van de Tyrrell Ford 025 Challenger ligt op schema en men begint in januari met het testen van de auto op vier circuits in Engeland, Spanje en Portugal. De Tyrrell maakt zoals bekend gebruik van de Ford ED Cosworth V8 klantenmotor. Deze motor is nu al een stuk sterker dan de motor die het afgelopen seizoen werd ingezet. De ervaren tuner Cosworth zorgt voor de verdere ontwikkeling van de motor en Tyrrell is voor Ford het absolute nummer 1 team. Op motorengebied gebeurt er dus het een en ander en de motor is zeer betrouwbaar gebleken.

Jos heeft verder een goede band met Ken Tyrrell die hem al in 1993 had willen laten testen bij Tyrrell. Daarnaast is er Harvey Postlethwaite, de ontwerper van Tyrrell, die door zijn jarenlange ervaring en bedenker van innovatieve constructies in de F1 garant staat voor een goed ontwerp. Jos ziet verder uit naar de samenwerking met Mika Salo, het Finse race-talent, waar hij zich goed mee kan meten: "Mika en ik worden vaak bestempeld als coureurs van de toekomst dus wat is er dan mooier om samen met hem in een team aan de toekomst te werken."

Wij wensen Jos heel veel succes toe voor 1997 en hopen dat hij er weer een succesvol en spraakmakend jaar van maakt.