scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Natte 1e kwalificatie vol verrassingen

Gepubliceerd op 05 maart 2005 door John ter Meer

Onder wisselende (regen)omstandigheden werd vanochtend vroeg de allereerste kwalificatie afgewerkt in Melbourne. Christijan Albers moest op een drijfnatte baan als eerste naar buiten en boekte direct zijn eerste succesje door sneller te zijn dan teamgenoot Patrick Friesacher. Daarna werden de rondetijden steeds sneller omdat de baan onder een dun zonnetjes snel opdroogde.

Op het moment dat de teams aanstalten maakten om de regenbanden in te ruilen voor droge begon het weer te regenen. Felippe Massa maakte zijn rondje in de regen niet eens af. Michael Schumacher daarentegen wel maar de Duitser liet de langzaamste, geregistreerde rondetijd noteren. Takuma Sato bewees zijn team weer eens een slechte dienst door er hard af te gaan. Even later klaarde het weer op waardoor de tijden wat sneller werden maar de rondetijd van Giancarlo Fissichella, neergezet onder praktisch droge omstandigheden, kwam niet meer in gevaar.

Omdat na de zondag-kwalificatie de gemiddelde rondetijd van beide kwalificaties telt voor de startpositie op de grid kan het wel eens een hele interessante race worden. Zo wordt het voor Ferrari en McLaren onmogelijk om ook maar ergens in de buurt van de eerste startrijen te staan omdat de verschillen in tijd nu al 10 seconden en (veel) meer bedragen. Het is zelfs maar de vraag of bijvoorbeeld Michael Schumacher vóór Christijan Albers staat want het verschil tussen de twee is nu bijna 9 seconden.

John ter Meer