scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Pastorelli officieel testrijder bij Jordan

Gepubliceerd op 22 februari 2005 door Bas Winckels

Nicky Pastorelli wordt de eerste coureur in het "Young Driver Programme", een initiatief door Midland F1 is opgestart om jonge coureurs hun talenten te laten ontwikkelen als voorbereiding op de Formule 1. In het persbericht wordt Pastorelli bekendgemaakt als 'testrijder', maar het bericht geeft niet aan of dit nu betekent dat Pastorelli 'vrijdagtester' gaat worden.

Colin Kolles, de kersverse Managing Director van Jordan, vertelt blij te zijn met de komst van Pastorelli. "We hebben zijn ontwikkelingen met interesse gevolgd. Hij heeft bewezen een winnaar te zijn, en we zijn blij dat we hem op deze manier kunnen laten leren in de F1."


Kersverse werknemer van Jordan / Midland


Uiteraard is ook Pastorelli (21) erg blij: "Dat ik afgelopen week onverwacht een paar ronden in de auto mocht rijden, was erg onverwacht, maar een fantastische ervaring. Ik kijk er naar uit om weer in de auto te zitten."

Officieel dus weer een Nederlander in de F1. Nadat jarenlang alleen Jos Verstappen het rood-wit-blauw in de koningsklasse van de autosport vertegenwoordigde, dient een nieuwe generatie zich binnen een half jaar in drievoud aan: Albers, Doornbos en Pastorelli zijn namen waarmee we als Nederlanders in de toekomst rekening zullen moeten gaan houden.

Bas Winckels