scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Natte bedoening in Misano

Gepubliceerd op 20 januari 2005 door Martin Zoon

Tijdens zijn eerste officiële test als Minardi-coureur zitten de omstandigheden Christijan Albers niet echt mee. Had men op dinsdag nog te maken met een behoorlijke hoeveelheid mist in de ochtend, zo teisterden gisteren sneeuw en regen het asfalt van het Autodromo Santa Monica in Misano.


Albers gespot in Misano


Omdat Albers nog een aantal kilometers moest afleggen om de benodigde superlicentie binnen te hengelen, reed hìj en niet Euro 3000-kampioen Nicky Pastorelli de pits uit, de stromende regen in. In één lange stint van 21 ronden klaarde Albers deze klus.
Pastorelli was door Paul Stoddart uitgenodigd voor een ééndaagse test, die de 21-jarige Rijswijker met enthousiasme aanvaardde.


Pastorelli gespot in Misano


Ondanks de omstandigheden liet Pastorelli in zijn 2 runs van 4 ronden een prima indruk achter en was hij na afloop erg te spreken over zijn kennismaking met de Formule 1. "Het was geweldig. Het team van Minardi heeft mij goed voorbereid op mijn eerste ronden in een F1-bolide; ik wist precies wat ik allemaal wel èn niet moest doen. Alles verliep dus naar wens en ik kon het afgesproken aantal rondjes afleggen zonder de wagen te beschadigen. Ondanks het weer was dit een fantastische ervaring en ik wil het hele team bedanken voor hun hulp. Ik hoop dat we in de toekomst kunnen blijven samenwerken met Minardi."

Afhankelijk van de weersomstandigheden zal Minardi vandaag de 3e en laatste testdag afwerken op Misano.