scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos wenst iedereen een gezond en sportief 2005

Gepubliceerd op 24 december 2004 door John ter Meer

Zoals zoveel Nederlanders bindt ook Jos Verstappen de latten onder en gaat daarvoor met zijn gezin naar Oostenrijk voor een weekje skivakantie. Voordat hij zondagochtend vertrekt spreken we Jos nog even om de stemming te peilen met betrekking tot het 2005 seizoen. Echter, veel informatie kan Jos ons en de fans nog niet geven. Het enige dat hij kan zeggen is dat de pijlen gericht zijn op (nog steeds) de Formule 1 en de ChampCar series in Amerika. Maar in een tijd van radiostilte is een kinderhand gauw gevuld.


Prettige Kerst en een gelukkig 2005 namens Jos, Sophie, Max en Victoria.

"Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat 2005 me sportief gaat brengen", zegt Jos. "Dat wil niet zeggen dat ik het somber inzie, integendeel. Want ik wil niet weer zo'n jaar zoals 2004."

Jos wil in elk geval racen in 2005, maar kan moeilijk inschatten in welke competitie hij instapt. Formule 1 of de ChampCars? Jos: "ook voor de ChampCars geldt: het geld. Dat speelt een aanzienlijke rol. Achter de schermen zijn we druk bezig. Wie 'we' zijn? Harrie Muermans en natuurlijk Huub Rothengatter. Dat er niet veel informatie van onze kant naar buiten komt zegt helemaal niets. Zo werken we nu eenmaal en dat dat dit seizoen niet heeft opgeleverd wat we hoopten wil niet zeggen dat we nu op een dood spoor zitten. De fans mogen gerust weten dat we achter de schermen druk bezig zijn met sponsors om een pakket samen te stellen waar we wat mee kunnen. Nogmaals: we richten ons op de Formule 1, maar daarnaast zijn er ook contacten met vertegenwoordigers uit de ChampCars. Ons gezichtsveld is wat breder geworden."

Net zoals in de Formule 1 zijn ook de plekken bij topteams in de ChampCars vergeven. Maar Jos merkt hierbij op: "je bent in de Champcars beperkter in het ontwikkelen van de aerodynamica en het afstellen van de setup. Tenminste als je het vergelijkt met de Formule 1. Voordeel hierbij is dat de prestaties van de auto's dichter bijelkaar liggen. Als je bij een team in de middenmoot rijdt zit je dichter tegen de top aan dan in een vergelijkbare situatie in de Formule 1. Dat je dus niet bij een topteam kunt rijden betekent niet automatisch dat je uitgeschakeld bent om voorin mee te strijden."

Deze week werd bekend dat Christijan Albers in 2005 voor het team van Minardi gaat rijden. Een team dat Jos Verstappen uiteraard goed kent omdat hij daar in 2003 nog voor reed. Wat vindt hij ervan dat Albers zich verzekerd heeft van een F1 zitje, ook al is het bij een team dat achteraan meerijdt? "Ik denk dat het prima is voor de Nederlandse autosport dat een Nederlander in de Formule 1 rijdt. En dat geldt ook voor SBS6 die de races uitzendt. Ik vind Paul Stoddart een fantastische vent en Minardi is een leuk team. Ik gun het de Nederlandse autosportfan dat er weer een Nederlander meedoet, volgend seizoen."

En meer wil Jos Verstappen eigenlijk niet zeggen, meer kán hij ook niet zeggen. "Nee, wat zou ik ook moeten zeggen? Ik wil hoe dan ook rijden volgend seizoen. Er zijn nog serieuze kansen om op topniveau te racen. Maar het hele plaatje moet kloppen. Het team, de auto, maar bovenal het geld. En daar zijn we momenteel druk mee bezig. En voor de twijfelaars: we zijn nog altijd positief."

En Jos Verstappen voegt daar nog aan toe: "ik wens iedereen, en in het bijzonder mijn vele fans die me nog altijd trouw zijn, prettige kerstdagen en een gezond en sportief 2005!"

John ter Meer