scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Christijan Albers bevestigd bij Minardi F1 team

Gepubliceerd op 23 december 2004 door Jo Vleugels

Het Minardi Cosworth team heeft officieel bekendgemaakt dat Christijan Albers volgend seizoen voor het team gaat rijden. Opvallend is de prominente rol van Michiel Mol, oprichter van Lost Boys. Hij is de grote investeerder in het project: "zie het als een Kerstgeschenk van mij aan alle Nederlandse F1 fans" aldus Mol.


Minardi coureur 2005


Uiteraard zou de F1 rol van Albers nooit doorgang hebben kunnen vinden als er niet genoeg financiële backing was gevonden. Om alles in de juiste banen te leiden is er gebruik gemaakt van de Essentially Group van Jenson Button's manager John Byfield. Deze laatste heeft ervoor gezorgd dat sponsors en rijders bij elkaar gebracht konden worden. ABN AMRO heeft gezorgd voor financieel advies tijdens de ingewikkelde besprekingen.

De exacte sponsoren en financiële ondersteuningen zullen later bekend worden gemaakt tijdens een presentatie in Amsterdam op 27 januari.

"Het verheugt ons bijzonder om Christijan aan te kondigen als een van onze twee coureurs voor 2005," zei Paul Stoddart. "Van nature was hij reeds altijd een snelle coureur, maar het is goed te zien dat zijn concentratie en rijpheid gegroeid zijn. Wij geloven dan ook dat hij klaar is voor een Formule 1 debuut en dat hij voor de nodige verrassingen kan zorgen. Temeer daar het Minardi team ook ambiteuze plannen heeft. Uit persoonlijk standpunt kan ik zeggen dat het me een grote voldoening geeft dat er een aantal Nederlandse bedrijven zo achter een jonge bestuurder staan om hem te helpen op het hoogste niveau van racen te komen. Ik ben ervan overtuigd dat Christijan zal laten zien dat hij dat vertrouwen waard zal zijn."