scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Goede actie van Jos...

Gepubliceerd op 21 december 2004 door John ter Meer

Deze week zette, net als meer bekende Nederlanders, ook Jos Verstappen zich in voor Darfur. Daartoe gaf hij een masterclass karting waar liefhebbers zich via een internetveiling bij opbod konden opgeven. Deze (19) gelukkigen betaalden ruim 200 euro per persoon voor deze masterclass, wat een prachtige opbrengst van 4000 euro voor het goede doel opleverde.


En natuurlijk voor iedereen een handtekening...(met dank aan Jurgen Kessels voor de beschikbaar gestelde foto)


Ook Jos Verstappen zelf constateert tevreden dat hij zijn steentje had kunnen bijdragen. Het gegeven dat Jos nog altijd razend populair is, getuige de biedingen op de veiling vindt hij nu even van secundair belang. "Veel belangrijker is dat we geld hebben kunnen inzamelen. Er is veel nodig en onze bijdrage helpt daar een heel klein beetje bij", aldus een bescheiden Jos.

De masterclass bestond uit het rijden van twee manches en de winnaars daarvan mochten het uiteindelijk opnemen tegen Jos Verstappen. Jos moest als laatste vertrekken en kwam (niet door iedereen verwacht) als eerste over de streep. Jos had heilig beloofd dat hij zelf ook nog eens 100 euro zou storten als hij niet zou winnen. Door zijn winst kon het het geld in zijn zak houden, maar dat deed Jos natuurlijk niet. Hij schonk het briefje van honderd graag aan het goede doel, dat van Darfur.

John ter Meer