Baumgartner blijft bij Minardi, indien...

Gepubliceerd op 07 december 2004 door Bas Winckels

De enige zekerheid die Minardi al sinds jaren heeft, is de zekerheid van het geldgebrek. En juist door dat geldgebrek is Zsolt Baumgartner voorlopig nog even niet zeker van een race-stoeltje. Teambaas Paul Stoddart wil de Hongaar namelijk erg graag in 2005 in een race-stoeltje houden. Echter, dan moet er wel genoeg geld zijn.


Baumgartner zeker van een stoeltje bij Minardi?

Het lijkt een lastige opgave te zijn voor Baumgartner om nog meer geld bij zijn sponsors vandaan te peuteren. Maar er zijn meerdere coureurs met hetzelfde probleem op jacht naar een zitje. Dat Stoddart zelf vastberaden is om het geld-probleem zo snel mogelijk uit de wereld te helpen, blijkt uit het feit dat hij de 1,5 miljoen dollar die hij met de verkoop van zijn collectie oude F1-wagens verdiende, direct in het team investeert.

Wie er in aanmerking komt voor het tweede zitje bij Minardi, is nog niet bekend. De naam van Nicolas Kiesa, een oude bekende bij Minardi, wordt genoemd. Toch is het ook geen geheim dat Stoddart graag een Nederlander in de tweede stoel ziet, dus doet in het geruchtencircuit ook de naam van Christijan Albers de ronde. Maar de zekerheden bij Minardi kennende, zal het tweede stoeltje waarschijnlijk vergeven worden aan de persoon die de grootste zak geld mee gaat brengen.

Bas Winckels