scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Christijan Albers test PS 04B

Gepubliceerd op 25 november 2004 door Martin Zoon

In Misano, op het ‘Autodromo Santamonica’, heeft Christijan Albers vandaag zijn rentree in de Formule 1 gemaakt. De coureur van het Mercedes DTM-team testte vandaag zo’n 20 ronden lang de wagen waar afgelopen seizoen Zsolt Baumgartner en Gianmaria Bruni mee op de grid verschenen.

De 25-jarige Albers mocht vandaag dus voor de tweede keer in zijn carrière een Minardi aan de tand voelen. Hij deed dat, gemeten naar de reacties vanuit het team èn het enthousiasme van de Larenaar na afloop zelf, naar ieders tevredenheid.
De tijden die Albers uit de PS 04B wist te persen waren de snelste van alle coureurs die eerder deze week de Minardi testten. Albers’ snelste ronde van 1.10.800 was ook ruim een halve seconde sneller dan de snelste tijd van de jonge Venezuelaan Pastor Maldonado. Deze Formula Renault 2000-coureur reed in de morgen zijn eerste 22 F1-rondes en manifesteerde zich eveneens zeer positief in de ogen van het team.

Na afloop van zijn hernieuwde kennismaking met de Formule 1 was Christijan Albers dus redelijk te spreken over zijn ervaringen. “Ondanks dat ik wel wat gewend ben in de tourwagens in de DTM, vielen de enorme krachten waarin je in een F1-wagen mee te maken krijgt, mij direct weer op. Ik voel het absoluut in mijn nek” verklaart Albers op de site van Minardi. “Ondanks dat het team goed werk heeft afgeleverd vandaag, kon ik jammer genoeg slechts acht ‘flying laps’ rijden. Ik heb het gevoel dat ik dus wel sneller kon dan dit, maar gezien het aantal ronden wat ik totaal heb gereden, mag ik niet ontevreden zijn”.

Morgen zal ook Patrick Huisman voor het eerst plaatsnemen in de cockpit van de PS 04B. Dankzij zijn sponsor Muermans Group kan de lange tourwagen-coureur zo’n 15 ronden lang de Minardi testen. Verder zullen morgen de Minardi-tweezitters het Italiaanse circuit gaan verkennen. Naast Jos Verstappen zullen eveneens Nicolas Kiesa en Zsolt Baumgartner acte de présence geven. Of Robert Doornbos morgen ook een tweezitter zal besturen is tot op dit moment niet helemaal duidelijk.

Martin Zoon