scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Rothengatter: “geld geeft de doorslag”

Gepubliceerd op 16 november 2004 door John ter Meer

De tijden dat Jos Verstappen puur op zijn racetalent en op het doorzettingsvermogen van zijn manager Huub Rothengatter aan een F1 stoeltje kon komen lijken definitief voorbij. Althans dat is de mening van Rothengatter als we hem vragen of er al iets te zeggen valt over een eventuele nieuwe Formule 1 toekomst voor Verstappen. “We zijn geheel afhankelijk geworden van sponsoring, dit in tegenstelling tot vroeger.”

Als we hem vragen iets te zeggen over Jos in relatie tot het volgend seizoen, dan horen we Huub Rothengatter zuchten. “Ik heb alle begrip voor het feit dat de fans duidelijkheid willen en het liefst zo snel mogelijk. Maar ik vind het ook vervelend om steeds te moeten zeggen dat we ‘bezig zijn’. Voor de site is dat geen nieuws en voor de fans al helemaal niet.” Doorvragen heeft al helemaal geen zin omdat Rothengatter nu eenmaal voorzichtigheid predikt. “Ik zeg maar niet teveel want dan kan het ook nooit tegenvallen. Waarom? Het is de gebruikelijke politiek.”

Echter, zelfs Rothengatter kan niet ontkennen achter de schermen bezig te zijn, dus willen we graag weten of de contacten in de Formule 1 er nog altijd zijn. “Vanzelfsprekend zijn de contacten er. Het heeft nu niet veel zin om over teams te praten. We zijn afhankelijk van het geld, dat geeft de doorslag. Het is niet anders. Dat moeten we ook regelen, sterker nog: dat moet je als eerste rondhebben want anders heeft praten met teams niet zoveel zin.”

Ondanks dat geld de belangrijkste factor is in de Formule 1 ziet Rothengatter nog altijd mogelijkheden. Over hoe het met het veiligstellen van sponsorgeld gaat laat de manager zich niet uit. “We zijn druk bezig en we hebben natuurlijk de contacten vanuit het verleden. De mogelijkheden zijn er in elk geval.”

Al het vertrouwen in een terugkeer in de Formule 1 ten spijt: er wordt ook met een schuin oog gekeken naar andere raceklassen, zoals DTM en de Amerikaanse Champcars. Maar ook daarvoor geldt dat Rothengatter zijn kaarten voorlopig nog voor zich houdt. “Je moet meerdere opties openhouden. Het is nu nog te vroeg om iets te zeggen. Dat geldt voor de Formule 1 als voor de andere klassen. Ik wilde dat ik een helder verhaal vertellen kon. Maar dat gaat niet. De fans moeten voorlopig afwachten maar de stilte betekent niet dat we niet achter de schermen bezig zijn om Jos weer aan het racen te krijgen.”

John ter Meer