scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Red Bull weg bij Sauber

Gepubliceerd op 16 november 2004 door

Na de bekendmaking gisteren dat Red Bull het F1-team van Jaguar heeft overgekocht, werd vandaag duidelijk dat Red Bull Sauber gaat verlaten als sponsor.

Het komt echter niet als een verrassing voor Peter Sauber: "Ik was altijd al op de hoogte van de plannen van Dieter Mateschitz. Het was zijn droom om ooit zelf een F1 team te runnen, en daar is hij altijd heel eerlijk en open in geweest." Toch neemt Sauber afscheid van een van haar meest trouwe sponsoren. De samenwerking tussen het Zwitserse team en de Oostenrijkse fabrikant van energiedrankjes duurde immers een slordige 10 jaar.


Sauber neemt afscheid van Red Bull

Het afscheid van Red Bull brengt Sauber op korte termijn niet in de problemen: "We hebben met Credit Suisse en Petronas twee sterke en betrouwbare partners aan onze zijde. Daarnaast hebben we steun van MTS, en zo'n 40 kleinere partners en sponsoren. We zijn flexibel genoeg om dit verlies op te kunnen vangen."

Sauber ziet de toekomst dan ook zonnig in: "We hebben de laatste jaren een opgaande lijn te pakken, en die willen we doorzetten."

Bas Winckels