scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Red Bull koopt Jaguar

Gepubliceerd op 15 november 2004 door John ter Meer

Red Bull heeft het Jaguar team gekocht. Dit is vanochtend tijdens een persconferentie officieel bevestigd door de betrokken partijen. Ook Ford's motorenafdeling Cosworth is overgenomen, door de zakenlieden Kevin Kalkhoven en Gerald Forsythe, twee kopstukken uit de Amerikaanse Champcars die een lange historie hebben in de motorsport.

Tony Purnell, tot nu toe hoofd van de Premier Performance Division van Ford, wordt de nieuwe teambaas van Jaguar. "Maanden van onzekerheid zijn nu voorbij en dit nieuws is geweldig", aldus Purnell die Red Bull eerst als sponsor en nu dus als eigenaar gaat meemaken.

Red Bull neemt van Jaguar Racing ook alle faciliteiten over zoals de fabriek in Milton Keynes en de twee windtunnels in Bedford en Bicester.

Het nieuwe Oostenrijkse team gaat eind november testen. Topman Mateschitz liet al eerder doorschemeren dat Christian Klien zijn contract hoogstwaarschijnlijk wel verlengd zal worden. Het feit dat Klien eind november zijn opwachting maakt tijdens de geplande test lijkt erop te duiden dat de jonge Oostenrijker zijn positie voor 2005 veilig gesteld heeft.

John ter Meer