scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Koopt Red Bull het Jaguar Team?!

Gepubliceerd op 05 november 2004 door Bianca Zoon

Drankengigant Red Bull lijkt de beste papieren te hebben om het Jaguar Team over te nemen. De onderhandelingen om tot een deal te komen, lijken in een afrondende fase te verkeren. Dat snelheid is geboden, moge blijken uit het feit dat voor 15 november de nieuwe teams in de Formule 1 aangemeld moeten zijn bij de FIA.

Hoewel de koop bijna rond is, weet de Financial Times te melden, dat er nog een andere kaper op de kust zou zijn. Het Ford concern wil echter niet bekend maken, wie er achter het andere bod zit(ten). Deze onwil leidt tot de speculatie, of het andere bod wel werkelijk bestaat of dat dit een potje blufpoker van Ford blijkt te zijn.

Het Ford Concern heeft, sinds ze het Jaguar Team in de etalage legde, volgehouden niet voor het hoogste bod te gaan. Ford hecht meer waarde aan de kredietwaardigheid van de potentiële koper, zodat de continuïteit van het team de komende drie jaar gewaarborgd blijft en de ruim 300 man personeel verzekerd blijven van werk. Zo zegt Ford al een groot aantal gegadigden het bos in gestuurd te hebben, omdat geen van hen in staat bleek de directie van het concern te overtuigen van een solide financiële status.


Zal Red Bull protegé Klien volgend een plek gunnen?!

Bianca Zoon