scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Sauber rijdt volgend seizoen met Michelins!

Gepubliceerd op 02 november 2004 door Jo Vleugels

Eerder dit jaar was er al een gerucht dat Sauber misschien van bandenmerk zou switchen, maar door de Ferrari connectie werd dat door de meesten als een lachertje afgedaan.
Vandaag kondigde Sauber echter aan dat er een contract met Michelin is gesloten ingaande het 2005 seizoen.
Volgens het Zwitserse team is de deal met onmiddellijke ingang van start gegaan. Er zal dan ook deze maand reeds getest worden op het circuit van Barcelona met de Michelins.


Peter Sauber

"Het verheugd me bijzonder een contract te hebben kunnen tekenen met Michelin en ik hoop en verwacht een succesvolle samenwerking", aldus Peter Sauber. "Maar ik wil ook niet nalaten om Bridgestone te bedanken voor de fijne samenwerking die we de laatste zes jaar hebben gehad.

Pierre Dupasquier, motorsport directeur van Michelin vulde aan: "We hebben in 2004 laten zien dat onze technologie een behoorlijke bijdrage heeft geleverd aan de Formule 1 auto's die met Michelins reden. Ik hoop dat we ook het team van Sauber hierin kunnen betrekken."

Met deze laatste uitspraak doelt Dupasquier op de zg.'Opt' systeem. Een uitvinding die het mogelijk maakt de banden in een bocht meer raakvlak met het asfalt te geven.

Jo Vleugels