Häkkinen ook op Williams’ lijstje

Gepubliceerd op 29 oktober 2004 door Martin Zoon

Mika Häkkinen beheerst de koppen van de autosportmedia de laatste weken weer eens. Op zich is dat niets nieuws, want vanaf het moment dat de 2-voudig wereldkampioen zijn afscheid bij McLaren aankondigde, 3 jaar geleden, is hij onderwerp van talloze speculaties geweest.

Zo ook momenteel weer. Werd de Fin enkele dagen geleden een DTM-contract met Mercedes toegedicht, zo wordt hij vandaag weer in verband gebracht met de F1-stal van BMW-Williams. Vanwege de overtuiging dat Williams in 2005 naast Mark Webber een coureur met een brok ervaring wil hebben, blijkt Häkkinen al gedurende langere tijd degene te zijn op wie Frank Williams en Patrick Head hun zinnen hebben gezet. Toen Jenson Button echter vrij leek te kunnen komen van B.A.R. werd hij hun eerste keuze.


Patrick Head:”Mark Webber zou een coureur als Häkkinen naast zich kunnen gebruiken.”

Maar ook in die situatie is weer verandering gekomen en zo is men weer bij terug bij Häkkinen. Patrick Head verwoordde het in het blad ‘Autosport’ als volgt: "Het contracteren van Mika zou natuurlijk risicovol zijn omdat hij al drie seizoenen niet meer actief is, maar omdat hij het talent heeft om Michael Schumacher tweemaal te verslaan is hij het overwegen zeker waard".

En passant zet Head zijn nieuwe werknemer Mark Webber even op scherp. "Ik ben er van overtuigd dat Mark alles in zich heeft om succesvol te worden, maar voorlopig is het wel zo dat hij nooit hoger scoorde dan zijn vijfde plaats bij Minardi” aldus Head. “We vragen ons daarom serieus af of we er niet beter aan doen om een teamgenoot met ervaring naast Webber te zetten."

Martin Zoon