scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Repsol wil met Alonso naar BAR

Gepubliceerd op 26 oktober 2004 door Bas Winckels

De Spaanse oliemaatschappij Repsol wil in 2006 met Fernando Alonso overstappen naar BAR. Dat schrijft RaceReport in het nummer over de Grand Prix van Brazilië. De verbindende factor tussen Repsol en BAR is Honda, dat met de oliefabrikant successen viert in de motorsport.

Een overstap van Alonso naar BAR zal niet zonder slag of stoot gaan, want teambaas Flavio Briatore van Renault heeft zijn lot nadrukkelijk verbonden met dat van zijn pupil Alonso. Toch is het idee zo vreemd nog niet. Nu duidelijk is geworden dat Jenson Button in 2006 wel de overstap naar Williams zal maken, zou Alonso een ideale vervanger zijn.



Verder is RaceReport: het slachtoffer van de Button-soap. Want iedereen wil Anthony Davidson wel laten rijden, maar niemand heeft plaats voor hem. “Ik vind dat ik een kans verdien als Grand Prix-coureur. Wedstrijden rijden is een van mijn sterkste punten en het doet echt zeer dat ik alleen maar test en langs de kant sta als het racen begint.”

Ook kwamen de teams in Brazilië eindelijk zelf eens met een plan om de Formule 1 van de ondergang te redden. Alleen Ferrari stemde tegen. “Het wordt tijd dat wij allemaal onze individuele belangen opzij schuiven en kijken naar wat het beste is voor de sport”, zei Paul Stoddart.

Hoe het allemaal afloopt lees je in RaceReport, elke woensdag na de Grand Prix én vier keer in de winter met de scherpste interviews, diepgravende analyses en natuurlijk het laatste nieuws.