GPWC start in 2008

Gepubliceerd op 26 oktober 2004 door Bas Winckels

Er is al een tijdje sprake van, een concurrerende serie ten aanzien van de Formule 1, en er wordt al lang over gesteggeld. Vandaag werd bekend gemaakt dat de Grand Prix World Championship (GPWC) een marketing en management bedrijf (International Sports and Entertainment AG) heeft aangewezen om de structuur voor een nieuwe serie op te zetten.

De GPWC-serie moet een echte concurrent van de F1 worden, die 'de sterke punten uit de Formule 1 overneemt, en de zwakke punten elimineert'. Een nieuwe koningsklasse dus. Eentje waar stabiliteit en betere economische voordelen voor de deelnemende teams centraal staan.

GPWC voorzitter Jürgen Hubbert zegt in een verklaring dat ze geduldig zijn geweest met het huidige F1-management. "Maar recente ontwikkelingen hebben de behoefte aan structuur, die een stabiele en voorspoedige toekomst voor de sport garandeert, onderstreept."

De nieuwe serie moet in 2008 van start gaan. Dan loopt het huidige Concorde Agreement af, wat het voor teams mogelijk maakt om uit de F1 te stappen. In de GPWC hebben onder andere BMW, Mercedes, Ferrari en Renault zitting. De gehele huidige F1 top dus, met uitzondering van Honda.

Bas Winckels