Zuid-Amerikaans onderonsje op pole

Gepubliceerd op 23 oktober 2004 door Jo Vleugels

Ze wisten het publiek precies dat te geven waar men voor vroeg! Braziliaan Rubens Barrichello pakte de pole en Columbiaan Juan Pablo Montoya staat vlak naast hem.

Barrichello reed een foutloos rondje en de tijd van 1:10.646 bleek de snelste van de dag.

Allereerst moet misschien nog even gezegd dat de prestatie van Robert Doornbos in kwalificatietrim gisteren een opvallende was, vergeleken met de tijden van de Jordan coureurs vandaag. Met de gisteren gereden tijd was Robert een halve seconde sneller dan Nick Heidfeld vandaag en zelfs meer dan een seconde sneller dan Timo Glock.

In de training vanmorgen crashte Michael Schumacher behoorlijk. Hierdoor moest Michael in de T-car aantreden waarmee hij een ietwat teleurstellende achtste tijd neerzette. Door het wisselen van auto wordt hij bovendien nog eens tien plaatsen op de grid teruggezet. De kans is daarmee groot dat Michael morgen vanuit de pits zal starten.


Enkel Zuid-Amerikanen op de eerste rij!

De derde beste tijd was voor Kimi Raikkonen in de Mclaren-Mercedes. Een bijzonder goede prestatie werd neergezet door de 'andere' Braziliaan: Felipe Massa in de Sauber. Hij wist de vierde plaats verdiend op te eisen.

Plaats vijf en zes zijn voor de beide BAR's. Jenson Button en Takuma Sato reden alle twee geen foutloos rondje.

Overigens was dit de laatste keer dat de kwalificatie op deze manier uitgevoerd wordt. Vanaf volgend jaar wordt er op zaterdag een eerste kwalificatie gereden (normaal om 13.oo uur) met weinig benzine en in omgekeerde volgorde van de vorige raceuitslag. De tweede kwalificatie wordt vervolgens op zondagmorgen gereden, met dezelfde banden als op zaterdag! De tijden van zaterdag en zondag worden bij elkaar geteld en de gemiddelde tijd bepaalt de startplaats.

Morgen dus de 33e Grand Prix van Brazilië, met nog steeds een grote kans op regen!

Jo Vleugels

tijden pre-kwalificatie:

tijden kwalificatie: