scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Vrije trainingen Brazilië: Doornbos maakt indruk

Gepubliceerd op 22 oktober 2004 door Martin Zoon

Met een 13e plek in de tweede vrije training voorafgaande aan de Grote Prijs van Brazilië heeft Robert Doornbos wederom van zich doen spreken. De Jordan ‘vrijdag-testcoureur’ deed het in de 1e training al niet slecht met een 18e stek, vóór zijn Jordan-collega’s Heidfeld en Glock.


Robert Doornbos

Echter, in de 2e training deed Doornbos het nog eens dunnetjes over. Met een 13e plaats en maar liefst acht-tiende van een seconde en anderhalve seconde sneller dan respectievelijk Nick Heidfeld en Timo Glock liet de jonge Nederlander de pitstraat zien waartoe hij in staat was. Het verschil met Rubens Barrichello, die de tweede training de snelste was, was bovendien slecht 1, 2 seconde.
Niet vreemd derhalve, dat er na de training tevreden berichten uit de mond van Doornbos opgetekend konden worden.


Snelste man van de dag: Rubens Barrichello

“Het ging eigenlijk allemaal perfect” vertelde Doornbos, “ik was blij dat het nu eindelijk ’s droog was tijdens de trainingen, zodat ik ook daadwerkelijk bruikbare data voor het team heb kunnen verzamelen. Over mijn tijden ben ik natuurlijk erg tevreden.” Op de vraag of een stoeltje in de Formule 1 in het volgend seizoen nu binnen handbereik ligt, antwoordde Doornbos: “Dat valt nog te bezien. Ik denk dat ik de kans, die ik dankzij mijn sponsoren Muermans en Burgfonds heb gekregen bij het team van Jordan, met beide handen heb aangegrepen.
Ik heb inmiddels het gevoel dat ik klaar ben voor de Formule 1. Op de grid staan in Melbourne volgend jaar is niet geheel uitgesloten, alhoewel daarvoor wellicht nog wat extra steun nodig is.”

Hieronder vind je de tijden van de 1e én de 2e vrije training van vandaag:





Martin Zoon