Flavio Briatore weg bij Renault?

Gepubliceerd op 21 oktober 2004 door Jo Vleugels

De Italiaanse krant 'Tuttosport' meldde vandaag in een artikel dat de kans groot is dat Flavio Briatore komend jaar al niet meer bij Renault zal werken.
De druppel in de bekende emmer is het ongenoegen van Renault over het feit dat Briatore Jarno Trulli heeft vervangen door Jacques Villeneuve. Deze hele wisselingen zouden enkel gebaseerd zijn geweest op persoonlijke genoegdoeningen van Flavio.
Het feit dat BAR duidelijk meer structuur in het team heeft en daardoor het Renault team van de tweede plaats af bleef houden, speelt daarbij ook een rol.

Zelfs dit jaar zou er een wisseling van de wacht kunnen plaatsvinden waarbij Flavio Briatore vervangen wordt door Alain Prost. Er zijn uitspraken van Alain Prost genoteerd, die er duidelijk niet om logen. "Ik heb zijn beslissing om Villeneuve te contracteren absoluut niet kunnen begrijpen. Frank Montagny is de testcoureur. Die had de kans zeker verdiend." aldus Prost.


Alain Prost, eerder dit jaar op Le Mans

Briatore heeft al eerder gezegd dat hij zijn contract dat eind 2005 afloopt, niet wil verlengen. Doordat Alain Prost heeft laten doorschemeren de post graag te bezetten, is de kans groot dat Renault de knoop zal doorhakken. Prost heeft veel voordelen boven Briatore. Niet alleen zijn ervaring als F1 coureur en als teameigenaar, maar ook het eenvoudige feit dat hij Fransman is, speelt een grote rol bij Renault.

Het moet geen probleem voor Flavio zijn om ander werk te krijgen, schrijft 'Tuttosport'. Hij is al in verband gebracht met Toyota, maar ook met Mecachrome. En de Italiaan met zijn playboy image, moet ook in staat zijn om eventueel een Italiaanse voetbalclub te leiden.

Jo Vleugels