Jordan onder de indruk van Doornbos

Gepubliceerd op 12 oktober 2004 door Bas Winckels

Eddie Jordan was in Japan onder de indruk van de verrichtingen van Robert Doornbos. De Nederlander stapte voor de tweede keer in de Jordan-Ford en zette in de vrije trainingen de negende en zestiende tijd neer.

“Ik ben onder de indruk, want wat hij gedaan heeft is knap”, vertelde Eddie Jordan aan RaceReport. “Ik weet niet wat hij beter had kunnen doen, als je bedenkt dat hij in de auto is gesprongen zonder dat hij vooraf heeft kunnen testen.”

De Nederlander bewees zijn volwassenheid door de zware regen op Suzuka te benaderen als een voordeel. “Ik kon in China nog niet echt merken wat de traction-control deed. In Suzuka lukte dat door de natte baan wel. Omdat het weer zo slecht was, mochten Timo, Nick en ik zelf met de afstelling van de auto aan de gang. Daar heb ik veel van geleerd.”Verder in RaceReport: De komst van een nieuw team. Vanaf 2006 rijdt Midland met chassis’ van Dallara in de Formule 1. Het team wordt gesteund door Russische financierders en wil een Russische coureur gaan inzetten.

Ook reden we zélf in een Formule 1-auto: op het circuit van Magny-Cours werd de Arrows van Damon Hill aan de tand gevoeld. Je leest het relaas van redacteur Noël Ummels in RaceReport, elke woensdag na de Grand Prix met het laatste nieuws, achtergronden en interviews.