Gebroeders Schumacher op de eerste startrij

Gepubliceerd op 10 oktober 2004 door Martin Zoon

Onder 'normale' omstandigheden zijn vanochtend de pre- en de echte kwalificatie voor de GP van Japan afgewerkt. Was het in de eerste sessie nog Jarno Trulli die verrassend de 'provisional pole' voor de neus van Michael Schumacher wegkaapte, zo liet de 7-voudig wereldkampioen zich in de tweede en meest serieuze sessie niet meer beetnemen. Net als in de pré-kwali volgden Ralf Schumacher en -eveneens zeer verrassend- Mark Webber Schumacher I op de voet. In haar voorlaatste race boekt het team van Jaguar dus één van haar meest aansprekende kwalificatieresultaten.

De omstandigheden tijdens de tweede sessie waren inmiddels weer in het voordeel van de snelste auto van het circus. Tijdens de eerste sessie daarentegen, had Jarno Trulli het geluk om op een Verstappen-achtige wijze alle aandacht voor zich op te eisen. De Italiaan startte als laatste en kon op die manier optimaal profiteren van het steeds droger wordende asfalt en bewees zijn nieuwe werkgever een prima dienst door zijn Toyota in het hol van de Honda-leeuw op de top van de tijdstabellen te parkeren.

Hieronder vindt je de tijden van de echte kwalificatie en daarmee de startvolgorde van de race. De tijden van de pré-kwalificatie tref je aan achter de seizoens-button.


Martin Zoon